Historische Paraguayaanse Formule 2-zege in Baku, podium voor debutant

Op het stratencircuit van de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku is zaterdag de sprintrace van het Formule 2-weekeinde verreden. Dat leverde een mooi stukje autosporthistorie op, alsmede een podiumplaats voor een debutant in de klasse onder de Formule 1.

Christian Mansell zette zijn Trident-auto op poleposition voor zijn allereerste Formule 2-race, naast Jak Crawford. Mededebutant en Formule 3-vicekampioen Gabriele Mini vertrok gelijk al vanaf plek drie, naast Joshua Dürksen en voor Gabriel Bortoleto, Kush Maini, Zane Maloney, Victor Martins, Kimi Antonelli en Richard Verschoor, die voor de hoofdrace de pole pakte - kampioenschapsleider Isack Hadjar moest het vanaf plek twintig doen.

Mansell kende een uitstekende start en behield de leiding, Mini's eerste Formule 2-start verliep ook lekker: de Italiaan reed langs Crawford naar plek twee, voor Dürksen, Crawford, Maini en Martins. Na zeven ronden opende Mini de aanval op Mansell en na een stevig gevecht leverde hem dat de leiding op, een ronde later kwam ook Dürksen voorbij Mansell.

Na een paar ronden kroop Dürksen onder de achtervleugel van Mini en via de DRS kwam de Paraguayaan er voorbij. Kort daarop schoof Ritomo Miyata zijn auto de muur in: safety car. Bij de herstart deed Dürksen het prima, maar Mini verloor een plekje aan Crawford. Achter hen ging het even fout met Bortoleto, die de muur in getikt werd, maar wonderbaarlijk genoeg wel door kon.

Dürksen's zege kwam niet meer in gevaar en hij schreef historie door als eerste Paraguayaan ooit een race op enig internationaal niveau te winnen. Crawford werd tweede, Mini wist met grote moeite Martins achter zich te houden voor plek drie bij zijn Formule 2-debuut - Verschoor finishte als zeventiende, maar had een pitstop gemaakt om dingen te kunnen testen voor zondag.