Sinner en Alcaraz naar kwartfinales op Wimbledon

Tennisser Jannik Sinner heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op Wimbledon. De Italiaanse nummer één van de wereld, vorig jaar goed voor een plek in de halve finales, was zondag in Londen te sterk voor de als veertiende geplaatste Amerikaan Ben Shelton, die hij met 6-2, 6-4, 7-6 (9) de baas was.

In de kwartfinales neemt Sinner het op tegen de Rus Daniil Medvedev, als vijfde geplaatst. Die had het beduidend minder moeilijk met de Bulgaar Grigor Dimitrov (10), want in de loop van de eerste set moest Dimitrov na een lange blessurebehandeling de strijd staken. Medvedev schopte het vorig jaar net als Sinner tot de halve finales op Wimbledon.

De als derde geplaatste Spaanse titelverdediger Carlos Alcaraz nam het op tegen Ugo Humbert uit Frankrijk (16), die hem af en toe aardig partij wist te bieden. Het was echter niet genoeg en nadat hij set drie aan de wetenschap had gedoneerd sloeg Alcaraz terug door het alsnog af te maken: 6-3, 6-4, 1-6, 7-5.

Alcaraz mag voor een plek in de halve finales de strijd aan gaan met Tommy Paul. De als twaalfde geplaatste Amerikaan versloeg Roberto Bautista Agut uit Spanje met 6-2, 7-6 (3), 6-2 en staat voor het eerst in zijn carrière bij de laatste acht op het heilige gras in Londen.