Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 4

De tweede muzikale remake van een filmklassieker van dit jaar vindt deze week z'n weg naar de bioscopen. De competitie: een acteur genaamd Driver die een ex-autocoureur speelt, Andrew Scott op bezoek bij zijn overleden ouders en een dodelijke melodie.

All of Us Strangers

Adam (Andrew Scott) woont in Londen in een bijna lege torenflat. Op een avond ontmoet hij bij toeval zijn mysterieuze buurman Harry (Paul Mescal), die het ritme van zijn dagelijkse sleur doorbreekt. Terwijl er een relatie tussen hen ontstaat, is Adam veel bezig met herinneringen aan het verleden. Hij voelt een drang om naar de stad waar hij opgroeide te gaan en het huis waar zijn ouders (Claire Foy en Jamie Bell) woonden te bezoeken. Daar lijkt het alsof er niks is veranderd sinds de dag dat ze stierven, 30 jaar geleden.

The Color Purple

Een muzikale remake van het meeslepende verhaal van drie vrouwen, van wie de levens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Deze krachtige nieuwe versie van de geliefde klassieker wordt geregisseerd door Blitz Bazawule, de veelzijdige artiest die hoge ogen scoorde met zijn eerste speelfilm The Burial of Kojo.

Ferrari

De zomer van 1957 verloopt moeizaam voor ex-autocoureur Enzo Ferrari (Adam Driver): zijn autobedrijf dreigt failliet te gaan en het huwelijk met zijn vrouw Laura (Penélope Cruz) lijdt zwaar onder het gemis van hun overleden zoon Dino. Enzo zet zijn laatste hoop op één racewedstrijd: de Mille Miglia door Italië. ‘Ferrari' is de langverwachte nieuwe film van regisseur Michael Mann (Heat, Collateral) met in de hoofdrollen Adam Driver (Marriage Story, House of Gucci), Penélope Cruz (Parallel Mothers) en Shailene Woodley (Dumb Money, To Catch a Killer).

The Pod Generation

Rachel is een succesvolle carrièrevrouw die op het punt staat promotie te maken. Via haar werkgever, een technologiebedrijf in New York, bemachtigt ze een felbegeerde plek in het ‘Pegasus Womb Center’. Zij bieden koppels een gemakkelijke en handige uitkomst voor zwangerschappen door middel van kunstmatige baarmoeders, oftewel pods. Haar partner Alvy, een botanicus met liefde voor de natuur, geeft de voorkeur aan een natuurlijke zwangerschap. Alvy’s liefde voor Rachel zet hem ertoe een sprong in het diepe te wagen en zo begint hun rollercoaster naar het ouderschap in deze nieuwe technologische wereld van voortplanting, maar tegen welke prijs?

The Piper

Een jonge componiste krijgt de opdracht om het laatste concert van haar overleden mentor af te maken dat onvoltooid bleef na diens onverwachte dood. Al snel ontdekt ze dat het spelen van de door haar mentor geschreven noten verschrikkelijke - zelfs dodelijke - gevolgen heeft. Haar eigen leven riskerend, begint ze aan de missie om de oorsprong van de melodie en de kwaadaardige kracht die het heeft opgewekt, te ontrafelen.

Simple comme Sylvain

Sophia is een filosofieprofessor uit een welgestelde familie en al tien jaar getrouwd met de al even belezen Xavier. Ze hebben een goed, maar seksloos huwelijk en zijn inmiddels meer vrienden dan geliefden. Wanneer Sophia de aannemer Sylvain ontmoet om de renovatie van een vervallen chalet te bespreken, is het liefde op het eerste gezicht en spatten de vonken ervan af. Maar Sylvain komt uit een arbeidersfamilie en heeft een totaal andere achtergrond dan Sophia, waardoor zij gaat twijfelen aan haar eigen overtuigingen en ambities. 

Beestenboel

Welkom in Wild Land, waar gasten armbanden kunnen gebruiken om in allerlei dieren te veranderen. Vick, een hopeloze gids, komt erachter dat Wild Land een wedstrijd heeft met een prijs van een miljoen euro en besluit deel te nemen. Samen met Bramble de beer en een mysterieuze man genaamd Leon werken ze samen om de grote wedstrijd te winnen. Alleen lijkt de eigenaar van het park Tom Parks een dubbele agenda te hebben. Terwijl gasten transformeren in gemuteerde dieren, blijkt dat dit niet zonder gevaar is. Lukt het Vick, Bramble en Leon om alle parkgasten te redden of blijven ze voor altijd wild? Laat de dieren maar los!