FOK! Wat een weer: glad en bewolkt

winterbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
In het zuidoosten (Limburg en Noord-Brabant) komt vanochtend op meerdere plaatsen gladheid voor als gevolg van bevriezing of mogelijk door ijzel. Hiervoor geldt code oranje. Elders in het land, met uitzondering van het westen, is er kans op lokale gladheid door bevriezing. Hiervoor staat een code geel uit. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. In Zuid-Limburg is plaatselijk dichte mist aanwezig (code geel). In de loop van de ochtend verdwijnt de gladheid en de dichte mist.

Vanochtend is het bewolkt met in het binnenland eerst nog kans op mist en in het zuidoosten nog plaatselijke gladheid. Op een spat motregen na blijft het droog. De wind is zwak tot matig uit het noordwesten.

Vanmiddag blijft het bewolkt en is het overwegend droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van iets boven nul in Zuid-Limburg tot 7°C aan zee. De wind waait zwak tot matig uit het noordwesten.

Vanavond is het bewolkt en vrijwel overal droog. De wind is zwak tot matig en komt uit het westen.

Komende nacht valt er plaatselijk lichte motregen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van dicht bij het vriespunt in het zuidoosten tot +5 °C vlak aan zee. De wind is zwak tot matig en komt uit een westelijke richting. In het noordelijk kustgebied staat er af en toe een krachtige wind, windkracht 6, uit het noordwesten.

Tot morgen!

                   

 De schaatsen mogen weer uit het vet! (Foto: Pixabay)
De schaatsen mogen weer uit het vet! (Foto: Pixabay) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.