NFL: Chiefs winnen in Frankfurt van de Dolphins

Na het enorme succes van de wedstrijd in München vorig jaar, was het dit jaar de beurt aan Frankfurt. De Kansas City Chiefs namen het in het Deutsche Bank Park op tegen de Miami Dolphins. De fans werden getrakteerd op een leuke strijd tussen twee teams met zes overwinningen uit acht wedstrijden. Volgende week is er ook een wedstrijd in Frankfurt. De Indianapolis Colts spelen dan tegen de New England Patroits.

Kansas City Chiefs - Miami Dolphins (21-14)
In de eerste helft waren de Chiefs oppermachtig en kwamen ze al snel op een 14-0 voorsprong nadat quarterback Patrick Mahome twee touchdowns wist te gooien. De Dolphins leken net voor rust iets terug te kunnen doen, maar wide-receiver Tareek Hill liet de bal uit zijn handen vallen,  waarna de Chiefs defense, met een mooie lateral, de bal over de achterlijn wist te lopen voor een ruststand van 21-0.

De tweede helft leken de rollen omgekeerd. De Dolphins kwamen sterk terug en stonden na het derde kwart nog maar zeven punten achter. In het laatste kwart kregen de Dolphins meerdere kansen om de score gelijk te trekken, maar de Chiefs defense wist dit keer op keer te voorkomen. Toen met nog een minuut te spelen Tua Tagovailoa de bal uit zijn handen liet vallen was het einde verhaal voor de Dolphins.

Philadelphia Eagles - Dallas Cowboys (28-23)
De rivaliteit tussen de Philadelphia Eagles en de Dallas Cowboys is al 63 jaar gaande en de Cowboys hebben maar liefst 73 van de 129 wedstrijden weten te winnen. Toch waren het de Eagles die dit keer met de overwinning er vandoor gingen. Dak Prescott, de quarterback van de Cowboys, speelde zijn beste wedstrijd van dit seizoen. Ook Jalen Hurts, de quarterback van de Eagles, speelde een prima wedstrijd, ondanks zijn knieblessure.

De Eagles kwamen vroeg op voorsprong met een touchdown van runningback Kenneth Gainwell. De Cowboys konden meteen antwoorden met een touchdown van tight-end Jake Ferguson. In het tweede kwart kwamen de Cowboys op een 14-7 voorsprong, maar dit keer waren het de Eagles die meteen reageerden met een touchdown. Met nog een paar minuten te spelen in de eerste helft kwamen de Cowboys nogmaals op een voorsprong na een 51-yard field goal van kicker Brandon Aubrey.

In het derde kwart speelden de Eagles zowel offensief als defensief een stuk sterker. Vooral Jalen Hurts speelde erg sterk in het derde kwart en gooide touchdowns naar wide-receivers DeVonta Smith en A.J. Browns, waardoor de Eagles op een 28-17 voorsprong kwamen. Met nog ruim acht minuten te spelen deden de Cowboys iets terug met een touchdown van wide-receiver Jalen Tolbert. De two-point conversion ging mis, waardoor de Eagles een voorsprong van vijf punten bleven houden.

De laatste paar minuten van de wedstrijd was een ware thriller en de Cowboys leken meerdere malen onderweg naar een mooie overwinning tegen de sterke Eagles. Met 1:22 op de klok stonden de Cowboys op de 29-yard lijn van de Eagles, maar moesten na een mislukte 4th & 8 de bal aan de Eagles overlaten. De verdediging van de Cowboys leverde echter prima werk en met behulp van een paar time-outs kregen de Cowboys de bal toch nog een keer terug. Prescott gooide met nog vijf seconden te gaan een mooie 23-yard pass naar CeeDee Lamb, die uiteindelijk maar drie yards tekort kwam om een touchdown te scoren om de Cowboys alsnog aan de overwinning te helpen.  Met de overwinning tegen de Cowboys staan de Eagles nu, met acht overwinningen uit negen wedstrijden, ruim bovenaan in hun divisie.