AZ hard onderuit in Conference League tegen Aston Villa

AZ heeft in de Conference League thuis met duidelijke cijfers verloren van Aston Vila. In Alkmaar werd het 1-4 voor de Engelsen.

Aston Villa opende in de dertiende minuut de score. Leon Bailey zorgde voor de openingsgoal in Alkmaar. De Jamicaan leek de bal met zijn hand aan te raken maar zowel de scheidsrechter als de VAR zagen daar niks in en stond het 0-1 voor de Engelse ploeg. AZ kreeg via Vangelis Pavlidis een kansje op de gelijkmaker, maar de Grieks kon de doelman van Aston Villa niet passeren. Daarna maakte Youri Tielemans vrij snel de 0-2.

In de tweede helft zou Aston Villa uitlopen naar een 0-4 voorsprong via goals van Ollie Watkins en John McGinn. AZ-aanvaller Ibrahim Sadiq redde in de slotfase de eer.