FOK! Wat een weer: veel regen

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
Overdag komen er in het Waddengebied en op de Waddeneilanden zware windstoten voor van 75-90 km/uur. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen daar hinder van ondervinden. Vrijdagavond neemt de wind geleidelijk af.

geel 20-10 (Foto: KNMI)

Vanochtend is het bewolkt. Van het zuiden uit gaat het op steeds meer plaatsen regenen. De wind komt uit het oosten en is matig tot vrij krachtig. Langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. In het noordelijk kustgebied wordt de wind mogelijk stormachtig, windkracht 8 met zware windstoten rond 80 km/uur.

Vanmiddag is het bewolkt en regent het. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordoosten tot 16°C in het zuiden. De oostelijke wind is matig. Langs de kust krachtig tot hard en in het noordelijk kustgebied stormachtig windkracht 8 met zware windstoten rond 80 km/uur. In de loop van de middag draait in het zuiden de wind naar zuidwest.

Vanavond trekt de regen naar het noorden weg. In het noorden blijft de wind uit het oosten waaien, elders is de wind zuidelijk. Boven land staat een matige wind. Aan zee is de wind (vrij) krachtig, windkracht 6, in het noordelijk kustgebied is de wind hard, windkracht 7.

Komende nacht kan er een enkele bui vallen. De wind is zuidelijk, aan de kust matig tot vrij krachtig. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordoosten tot 12°C in het zuidwesten.

Tot morgen! 

                   

Het voorlopige uitzicht vanuit huis, regen. (Foto: Pixabay)
Het voorlopige uitzicht vanuit huis, regen. (Foto: Pixabay)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.