FOK! Wat een weer: bewolking en neerslag, landinwaarts droog

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goedemorgen!

Vanochtend schijnt de zon af en toe en komt er slechts plaatselijk een bui voor. De zuidwestenwind wordt matig tot vrij krachtig boven land. Aan zee en boven het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vanmiddag wordt de bewolking dikker. In de kustprovincies gaat het af en toe regenen, met name in het noordwesten. Verder landinwaarts blijft het droog. De middagtemperatuur ligt rond 19°C. De zuidwestenwind is vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar hard, mogelijk stormachtig, windkracht 7-8. In het noordwestelijke en noordelijk kustgebied zijn er windstoten mogelijk van 75-90 km/uur.

Vanavond is het bewolkt en regent het in het noorden en midden af en toe. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, windkracht 7-8 met zware windstoten. In de loop van de avond neemt de wind iets in kracht af.

Komende nacht valt er in het noordwesten en noorden af en toe motregen, verder is het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. De zuidwestelijke wind is boven land overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Tot morgen!

Dreigende lucht van een aantal jaar geleden, op deze dag (Foto: _UserName_)
Dreigende lucht van een aantal jaar geleden, op deze dag (Foto: _UserName_)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.