Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 28

Je missie, als je deze accepteert, is om alle bioscoopreleases van deze week in één weekend te kijken. Dat gaat je alleen niet lukken, want het zijn er aardig wat. Naast de nieuwe van Pixar en de nieuwe Mission: Impossible hopen vooral kleine titels op de gunst van de kijker.

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

In de zevende Mission: Impossible beginnen Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn IMF-team aan hun gevaarlijkste missie tot nu toe: het opsporen van een angstaanjagend nieuw wapen dat de hele mensheid bedreigt, voordat het in verkeerde handen valt. Er volgt een dodelijke race rond de wereld waarbij controle over de toekomst en het lot van de wereld op het spel staan en Ethan wordt geconfronteerd met duistere krachten uit zijn verleden. In zijn krachtmeting met een mysterieuze en machtige vijand moet Ethan noodgedwongen de gedachte overwegen dat niets belangrijker kan zijn dan zijn missie, zelfs niet het leven van degenen die hem het meest dierbaar zijn.

Elemental

Elemental speelt zich af in Element City, waar vuur-, water-, land- en luchtinwoners samen leven. In de film leren we Ember kennen, een stoere, gevatte en vurige jonge vrouw. Ze is bevriend met het leuke, sappige go-with-the flow personage Wade. Hun vriendschap zorgt ervoor dat Ember de overtuigingen over de wereld waar ze in leven in twijfel trekt.

A House in Jerusalem

Nadat haar moeder bij een ongeluk is omgekomen, verhuist de getraumatiseerde Rebecca met haar vader Michael naar Jeruzalem. Michael is zelf ontroostbaar, maar wil dat zijn dochter een nieuw leven begint in de stad. Het jonge meisje kan haar moeder echter niet vergeten en het lukt haar niet het verleden los te laten. De spanning tussen vader en dochter neemt toe als Rebecca ontdekt dat er nog een meisje van haar leeftijd in het huis woont.

Quand Tu Seras Grand

Yannick (Vincent Macaigne) is verzorger in een woonzorgcentrum. Ondanks de werkdruk en de budgettaire beperkingen, blijft hij zich over de ouderen ontfermen met een aanstekelijk humeur en de nodige humor. Maar wanneer hij gedwongen wordt de eetzaal te delen met jonge leerlingen van de school in de buurt en hun begeleidster Aude (Aïssa Maïga), wordt de situatie nog ingewikkelder. Hun komst zet zijn leven en dat van de ouderen helemaal op z'n kop. Toch blijken de kinderen dat leven weer kleur te geven.

Astolfo

De goedhartige Astolfo, een gepensioneerde professor die uit zijn Romeinse appartement is gezet, besluit zijn intrek te nemen in een oud adellijk maar vervallen paleis, het laatste overblijfsel van zijn familiebezit in een afgelegen dorp in de Abruzzen. Hij is er al tientallen jaren niet meer is geweest. Bij aankomst blijkt er een zwerver te wonen en Astolfo besluit dat hij bij hem mag blijven wonen. Maar daar blijft het niet bij, want al snel wordt het duo vergezeld door een gepensioneerde kok en een jonge klusjesman en koken ze met z'n vieren en spelen ze spelletjes. Wanneer zijn neef langskomt en hem voorstelt aan Stefania, een charmante en gulle vrouw van zijn eigen leeftijd, is Astolfo al snel verliefd en worstelt hij met zijn gevoelens. Aangemoedigd door zijn trouwe groep zet Astolfo een moedige stap en leert hij dat het nooit te laat is voor de liefde.

Titina

Ga mee op avontuur met het kleine dappere hondje Titina, in een zo-goed-als-waargebeurde, sensationele ontdekkingsreis naar de Noordpool. Met een luchtschip ging het hondje samen met de Italiaanse luchtvaartingenieur Umberto Nobile en de Noorse avonturier Roald Amundsen op een zinderende luchtexpeditie in de jaren ‘20. Een film over triomfen en tegenslagen, over helden en overmoed. Titina is zowel een prachtige animatie als een waanzinnige reis terug in de tijd door de ogen van de schattigste ontdekkingsreiziger op vier poten.

Dogborn

Dakloos en onzichtbaar – het is voor de tweeling een constante strijd om te overleven. Terwijl ze dromen van een echt huis, komt er een onverwachte baan als koerier op hun pad. Maar wanneer de goederen verschijnen in de vorm van twee jonge meisjes, ontstaat er een breuk tussen broer en zus. De tweeling staat voor een allesbepalende keuze: hoever zijn ze bereid te gaan in hun zoektocht naar een betere toekomst?

Le paradis

De zeventienjarige Joe staat op het punt om vrij te komen uit een detentiecentrum voor minderjarigen. Wanneer de rechter zijn vrijlating goedkeurt kan hij zelfstandig gaan wonen, iets waar hij hevig naar verlangt. Maar zijn aanstaande vrijheid wordt bemoeilijkt door de komst van een nieuwe gevangene, William, met wie Joe een hechte band krijgt. Le paradis is het speelfilmdebuut van Zeno Graton, die op subtiele wijze de beperkingen van gevangenschap verbeeldt: de jongeren snakken niet alleen naar bewegingsvrijheid, maar ook naar expressieve en creatieve vrijheid.

Clean

In de inspirerende en empathische documentaire Clean volgen we de buitengewone Sandra Pankhurst, een transgendervrouw met haar eigen schoonmaakbedrijf. Sandra en haar team maken de plekken schoon waar anderen hun handen niet aan willen branden, zoals plaatsen delict, zelfmoordlocaties en de huizen van mensen met een verzamelstoornis. Ze doen dit moeilijke werk zonder oordeel en met kameraadschap en humor, en geven zo hun klanten hoop. Maar als Sandra door ziekte haar geliefde bedrijf moet verlaten, besluit ze haar traumatische verleden onder ogen te zien en gaat ze op zoek naar haar biologische moeder.

De Bellinga's: Vakantie op Stelten

Het is vakantie en de hele familie Bellinga heeft de koffers gepakt voor een luxe droomreis naar Frankrijk. Ze hebben er megaveel zin in, maar weten nog niet dat papa Daniël per ongeluk het vakantiegeld is kwijtgeraakt. Terwijl Daniël probeert om de reis te vertragen, heeft Buurvrouw Bets een plannetje bedacht om het verloren geld snel terug te verdienen. Als dat op tijd lukt, kan de vakantie toch nog doorgaan! Ondertussen komen Luan en Lucilla er dankzij een heel speciaal koffertje en de Bellinga Vakantie Bucketlist achter dat je eigenlijk helemaal geen luxe nodig hebt voor een superleuke zomervakantie.