Opnieuw ritzege voor Philipsen, Groenewegen tweede

Jasper Philipsen heeft andermaal laten zien dat hij de snelste sprinter is in de Tour de France. In de elfde etappe pakte de Belg alweer zijn vierde ritzege. In de massasprint won hij ditmaal voor Dylan Groenewegen en Phil Bauhaus.

In de elfde etappe kregen de sprinters een nieuwe kans. In de begin van de rit lagen er nog wel twee beklimmingen van de vierde categorie, waarna de laatste 110 kilometer vlak was. Vanuit de start controleerde de sprintersploegen de etappe en hield een kopgroep van drie onder controle. De voorsprong werd nooit groter dan drie minuten en de kopgroep werd ook ruim voor de finishstreep ingerekend en konden we ons gaan opmaken voor een massasprint.

In de sprint werd Dylan Groenewegen perfect naar voren gebracht door zijn ploeggenoten. De Nederlander begon in uitstekende positie aan zijn sprint en begon zijn sprint. Jasper Philipsen zat in het wiel van de Nederlandse sprinter, waarna hij er in de laatste honderd meter overheen ging en zijn vierde ritzege pakte deze Tour de France. Groenewegen moest genoegen nemen met een tweede plaats, vlak voor Phil Bauhaus.

Results powered by FirstCycling.com