Tour: Etappe 2 - Baskische klimmetjes naar San Sebastian

De eerste etappe van de Tour de France was wat het publiek betreft een spektakel, en in de slotfase werd de koers ook nog eens leuk. Niet voor iedereen, want podiumkandidaat Enric Mas en aanvaller Richard Carapaz liggen al uit de Tour, maar met de strijd tussen de tweeling Simon en Adam Yates om de etappewinst was er ook wat leuks te zien.

Geletruidrager Adam Yates stapt net als de rest van het peloton vandaag op in Vitoria-Gasteiz, waar een bijna 210 kilometer lange rit naar San Sebastian gaat beginnen. Onderweg komen we een hele verzameling typische Baskische klimmetjes tegen, met als klapper in de finale de beruchte Jaizkibel. In de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier is daar allemaal nog veel meer over te lezen, uiteraard.

Om kwart over twaalf stappen de heren op de fiets, na een minuut of tien neutralisatie kan er dan echt gekoerst worden. Eurosport is er uiteraard gewoon gelijk live bij, de Nederlandse en Belgische TV hebben weinig zin in de Tour en wachten tot ruim na één uur. De finish staat gepland tussen grofweg vijf en half zes.

Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)
Het profiel van vandaag (Bron: Tour de France)

De route van vandaag (Bron: Tour de France)
De route van vandaag (Bron: Tour de France)