BMX'ster Smulders op World Cup-podium, Brink knap 5e

Voor de liefhebber kijken we nog even terug naar de zondag in Turkije. In Sakarya werd de tweede World Cup-wedstrijd voor de BMX'ers gehouden, nadat het seizoen op zaterdag werd geopend, met wederom flinke Nederlandse deelname.

Mannen
De jonge Jaymio Brink stond voor het eerst in een grote finale en deed het daarin uitstekend: ondanks dat hij soms net iets te ver aan de buitenkant zat reed hij zich naar een zeer fraaie vijfde plek. De winst was voor de Fransman Joris Daudet, voor landgenoot Romain Mahieu en de Australiër Izaac Kennedy. Niek Kimmann viel in de halve finales, Jay Schippers, Dave van der Burg, Justin Kimmann en Ynze Oegema gingen er in de kwartfinales uit en Mitchel Schotman, Nick Roelofs en Elwin Remmerts sneuvelden in de rondes daarvoor.

Mannen onder 23
De Nieuw-Zeelander Rico Bearman won wedstrijd één en ook op dag twee was hij de beste, hoewel hij flink door moest rijden: de Fransman Hugo Marszalek en de Brit Callum Russell zaten er kort achter. Jason Noordam, Tim Goossens en Casper Pipers gingen er in de halve finales uit namens Nederland, Julian Bijsterbosch, Brian van Eeuwijk, Boris Brekelmans, Bart van Bemmelen en Roy Kater sneuvelden in de eerdere rondes.

Vrouwen
Laura Smulders kwam net niet helemaal lekker weg bij de start en moest alles uit de kast trekken om het podium nog te halen. Dat lukte nét, op de finish passeerde ze de Canadese Molly Simpson nog voor plek drie. De winst was voor de Britse Bethany Shriever, voor de Amerikaanse Alise Willoughby. Judy Baauw en Manon Veenstra werden in de halve finales uitgeschakeld na een valpartij, Merel Smulder strandde een ronde eerder.

Vrouwen onder 23
Michelle Wissing schopte het tot de finale, maar werd weggedrukt bij de start en moest genoegen nemen met de achtste plek. De winst was voor de Française Tessa Martinez, voor Francesca Cingolani uit Italië en de Amerikaanse Mckenzie Gayheart - Amber Walravens en Renske van Santvoort sneuvelden in de kwartfinales.