NHL: Sprong's Kraken op matchpoint tegen kampioenen Avalanche

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zit een stunt er alsmaar meer aan te komen in de playoffs. De ploeg van de Nederlander Daniël Sprong, de Seattle Kraken, is tegen de regerend kampioenen lekker bezig en staan in eigen huis nu op matchpoint.

Boston Bruins - Florida Panthers (3-1)
De Bruins mochten de serie in eigen huis afmaken, maar de Panthers hadden daar uiteraard andere plannen voor en via Anthony Duclair kwamen ze halverwege periode één op voorsprong. Brad Marchand trok de stand in de tweede periode gelijk, maar Sam Bennett zette de Panthers opnieuw op voorsprong. Dat herhaalde zich in de derde periode: Patrice Bergeron scoorde de gelijkmaker, Sam Reinhart zorgde binnen de minuut voor 2-3. Via Taylor Hall kwamen de Bruins wederom langszij, waarna Marchand in zijn eentje op goalie Sergei Bobrovsky af schaatste. Zijn schot ging echter mis, dus was overtime nodig, en daarin was het Matthew Tkachuk die de Panthers de winnende treffer bezorgde: 3-4 en de ploeg leeft nog.

Game 6: Vrijdagavond 28 april, 01.30u (NL); Florida Panthers - Boston Bruins

Colorado Avalanche - Seattle Kraken (2-2)
Seattle had de stand in eigen huis op gelijke hoogte gebracht en in Denver waren ze weer goed bezig tegen de regerend kampioenen. In de tweede periode kwam de ploeg van Daniël Sprong, die in wedstrijd vier een hoofdrol vertolkte, via Morgan Geekie op voorsprong, maar al snel trok Nathan MacKinnon de stand gelijk op aangeven van aanvalspartner Mikko Rantanen. Twee minuten later stond de Kraken weer op voorsprong: Tye Kartye scoorde in zijn allereerste NHL-wedstrijd gelijk een belangrijke goal. Yanni Gourde maakte er vroeg in de derde periode 1-3 van, waarna Evan Rodrigues' late goal niet veel meer kon doen dan wat eer redden voor de Avs: 2-3 en de Kraken mag het vrijdagavond in eigen huis zowaar af gaan maken in de serie.

Game 6: Vrijdagavond 28 april, 04.00u (NL); Seattle Kraken - Colorado Avalanche