EL: Sevilla schakelt Ten Hag's United uit, sprookje Saint-Gilloise voorbij

Naast de nederlaag van Feyenoord tegen AS Roma werden er in de kwartfinales van de Europa League donderdagavond nog drie wedstrijden gespeeld. Alle vier halvefinalisten zijn nu bekend, op 11 en 18 mei gaan die vier clubs strijden om een plekje in de finale van 31 mei in Boedapest.

Manchester United gaf in eigen huis vorige week een 2-0 voorsprong weg tegen Sevilla (2-2) en dat kwam ze in Spanje uitermate duur te staan. Al na acht minuten trof Youssef En-Nesyri doel na geblunder van David de Gea en Harry Maguire, Loïc Badé verdubbelde de score kort na rust. United bleef het proberen, maar een kwartier voor tijd was het gedaan: En-Nesyri zette de eindstand op 3-0.

Juventus won thuis met 1-0 van Sporting en trok nu naar Lissabon voor de return. Dat begon lekker en al na negen minuten kwam de Italiaanse club op 0-1 dankzij Adrien Rabiot. Dat duurde allemaal niet lang, want Marcus Edwards mocht tien minuten later vanaf elf meter aanleggen en maakte 1-1. Vervolgens leverde nog eens vijf kwartier voetbal echter helemaal niks meer op en dus staat ook Juventus bij de laatste vier.

Tot slot het duel tussen Bayer Leverkusen en Union Saint-Gilloise, dat in Duitsland in 1-1 eindigde. In België maande Moussa Diaby de thuisfans al in de tweede minuut tot stilte met de openingstreffer, Mitchell Bakker scoorde kort voor rust en een kwartier na de thee was het Jeremie Frimpong die voor 0-3 zorgde. Dankzij de jonge Casper Terho deed Saint-Gilloise nog wat terug, maar Adam Hlozek gooide de boel definitief in het slot: 1-4 en het sprookje van de Belgen is voorbij.

Juventus speelt in de halve finales tegen Sevilla, AS Roma neemt het op tegen Bayer Leverkusen.