Biatleet B° klasse apart bij World Cup-finales in Oslo

In het Noorse Oslo is de laatste World Cup-week van het biatlonseizoen in volle gang. De mannen hebben een sprint en achtervolging achter de kiezen, de vrouwen alleen de sprint: die werd wegens dichte mis een dag verschoven, waardoor de achtervolging geannuleerd moest worden. Zondagmiddag volgen nog de massastarts ter afsluiting van het seizoen.

Sprint mannen
De Duitser Benedikt Doll schoot alle tien schijven om en was best snel, waardoor hij aan de finish even de snelste tijd had staan. Johannes Thingnes Bø was echter ook onderweg en de Noor was weer eens een klap sneller dan de rest: ondanks één misser bij het staand schieten was hij 28,9 seconden sneller dan Doll. Het leverde Bø de winst op, maar Doll zakte nog een plek: Martin Ponsiluoma uit Zweden kwam met tien treffers op 23,9 seconden en plek twee uit.

Achtervolging mannen
Op de achtervolging was het wat de winst betreft duidelijk: Bø was een klasse beter dan de rest, schoot in zijn derde schietbeurt een keertje mis, maar kwam niet in de problemen. Met nog één schot te gaan draaide hij zich zelfs even om voor een geintje met het publiek, waarna hij het laatste schot raakte en rustig kon uitbollen naar de finish, waar hij nog een buiging maakte voor de Noorse koning. De Fransman Quentin Fillon Maillet was ondertussen lekker op dreef en steeg met louter treffers van de zevende plek naar plaats twee, doordat de Noor Sturla Holm Lægreid - gestart als vijfde - bij de laatste schietbeurt een schijf overeind liet staan. Doll schoot twee keer mis, en zakte daarmee naar de derde plek.

Sprint vrouwen
De Zweedse Hanna Öberg duelleerde met Denise Herrmann-Wick om de leidende positie: beiden schoten tien keer raak, maar de Duitse was nét iets te snel en pakte met 3,5 seconden de snelste tijd. Die twee bleven ook bovenaan staan, niemand kwam in de buurt bij hun tijden. De derde plek ging naar Öberg's landgenote Anna Magnusson, die met tien treffers op 33,1 seconden het podium completeerde, drie tienden voor de eveneens foutloze Française Chloe Chevalier.