Paniek bij Twitter? Namen van andere social media verboden in Tweets

Vandaag heeft Twitter besloten dat er geen links naar concurrerende sociale netwerken mogen staan in de naam van gebruikers. Op zich hun goed recht, hoewel het tegen veel anti-concurrentievervalsingwetten ingaat en van het veelgeprezen plan om van twitter een bastion van vrijheid van meningsuiting te maken is op deze manier natuurlijk ook niet veel meer over.

Alle 'gratis advertenties' voor bepaalde andere netwerken worden verwijderd uit posts en gebruikersaccounts, legt het bedrijf van miljardair Musk uit. Het verbod geldt voor links naar onder andere Facebook, Instagram, Mastodon en Truth Social. Overtreders worden geconfronteerd met de tijdelijke schorsing van hun Twitter-accounts.

Het linkverbod is een van de vele controversiële veranderingen sinds Tesla-CEO Musk eerder dit jaar de online service voor $ 44 miljard verwierf. Onlangs veroorzaakte hij verontwaardiging door tijdelijk de gebruikersaccounts van verschillende Amerikaanse journalisten te blokkeren.

Waarschijnlijk zijn de cijfers sindsdien zo verslechterd dat deze draconische maatregel nodig was en beval hij dus een grote muur om het netwerk te bouwen om het vertrek van gebruikers te doen stoppen. Zijn eigen Berlijnse Muur. Quotes van berichten van andere social media mogen nog wel, maar voor hoe lang nog?

(Want Musk wisselt vaker van mening dan een ongestelde pubermeid met zware ADHD)