Meisje (14) doodgestoken in Duitsland

In het zuiden van Duitsland, de omgeving van Ulm is afgelopen maandag een 14-jarig meisje doodgestoken in het bijzijn van een 13-jarige schoolvriendin, zij ligt zwaargewond in het ziekenhuis. De meisjes waren op weg naar de bushalte om naar school te gaan met de bus toen een 27-jarige asielzoeker uit Eritrea hen neerstak. 

Een Turkse ambassadeur bezocht de plek van het drama, gezien het meisje van Turkse komaf is. Het tweede meisje ligt nog in het ziekenhuis, haar verwondingen zijn niet levensbedreigend. Ook inwoners van het dorp zijn geschokt en bedroefd. Vanavond om 18:00 is er een herdenkingsdienst.

De verdachte kon niet direct worden verhoord door verwondingen die hij zichzelf aandeed. Dinsdag kon dit wel, echter beroept hij zich op zijn zwijgrecht, het motief is hierdoor niet bekend. Volgens Strobl, de minister van Binnenlandse Zaken van de getroffen deelstaat Baden-Württemberg spelen er geen politieke of religieuze motieven. Er werden nog twee andere verdachten aangehouden, deze zijn later weer vrijgelaten.