Musk: ethische commissie oordeelt over inhoud Twitter, Trump wil niet terug

De nieuwe Twitter-baas Elon Musk wil een commissie instellen om te beslissen over controversiële content. Totdat de leden zijn benoemd, zullen er geen grote beslissingen worden genomen over de inhoud of het herstel van geblokkeerde accounts zei de Amerikaanse ondernemer, die ook de autofabrikant Tesla en het ruimtevaartbedrijf Space-X runt en wordt beschouwd als de rijkste man ter wereld.

De achtergrond is de bezorgdheid over de toenemende haatberichten en nepnieuws. Musk kocht Twitter omdat hij debat en meningsuiting zonder censuur wilde toestaan.

Diverse overheden maakten gisteren bekend hun aanwezigheid op Twitter afhankelijk te maken van de ontwikkelingen van Twitter onder Musk Ook haakte een grote adverteerder al af. Veel Twitter-gebruikers hebben inmiddels accounts aangemaakt op alternatieve platforms zoals Mastodon.

De Europese Unie waarschuwde Musk om te voldoen aan de Europese richtlijnen.

De voormalige Amerikaanse president Trump heeft inmiddels laten weten dat hij niet wil terugkeren naar Twitter, zelfs niet nu Elon Musk het roer heeft overgenomen. In plaats daarvan blijft hij bij zijn eigen dienst, Truth Social, vertelde Trump aan Fox News Digital. Musk heeft herhaaldelijk kritiek geuit op het permanent schorsen van Trump's twitteraccount na opruiende tweets rondom de bestorming van het Capitool begin vorig jaar.