Nieuwe trailer Pokémon Scarlet en Violet

Er zijn vandaag nieuwe spelfuncties en Pokémon uit de regio Paldea aangekondigd in een nieuwe video van Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. De twee nieuwe delen komen op 18 november 2022 uit voor Nintendo Switch.

Spelers kunnen bijna overal picknicken wanneer ze eropuit gaan in de uitgestrekte wildernis van de regio. Hierbij kunnen ze het design van het tafelkleed, de bekers, waterflessen en andere picknickspullen veranderen en de picknick zo helemaal naar eigen wens inrichten. Wanneer Pokémon sandwiches eten, wordt niet alleen hun HP hersteld, maar kan dit ook effecten opleveren die goed van pas komen tijdens avonturen.

In deze spellen kan een Pokémon behoorlijk vuil worden wanneer hij naast de speler loopt of aan het vechten is. Door een Pokémon bij een picknick te wassen, wordt hij niet alleen weer mooi schoon, maar wordt ook zijn HP hersteld en wordt de band met zijn Trainer sterker.

Een Technical Machine (of kortweg TM) is een hulpmiddel waarmee Pokémon nieuwe aanvallen kunnen leren. In deze spellen wordt er bij elk Pokémon Center een zogenoemde TM Machine geïnstalleerd. Hiermee kunnen Trainers hun eigen TM's maken. TM's kunnen gemaakt worden met League Points (of kortweg LP) en met materialen die wilde Pokémon na een gevecht hebben laten vallen. Spelers kunnen LP verkrijgen wanneer ze verder in het verhaal komen of door materialen van Pokémon te ruilen.

Het aanbod van TM's die spelers kunnen maken, neemt toe tijdens het verloop van hun avontuur. Een TM is slechts eenmaal te gebruiken. Maar met voldoende LP en de juiste materialen van Pokémon kunnen spelers er zoveel maken als ze maar willen.

Nog meer informatie en gameplaybeelden zijn er in onderstaande video te bekijken.