PvdA: prijsplafond energie en persconferenties over koopkracht- en energiecrisis

PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken pleit voor persconferenties om meer duidelijkheid te geven rond de koopkracht- en energiecrisis. Net zoals tijdens de coronacrisis. 

“Als er nu niks gebeurt, komen we in een hele diepe crisis terecht”, zegt Kuiken. Naar haar mening zijn er nog genoeg mogelijkheden om dat op voor te zijn.

Naast het houden van persconferenties wil de PvdA, samen met GroenLinks, dat er een prijsplafond wordt ingesteld voor de energierekening. Dat is een maximumprijs voor het gemiddelde energieverbruik per huishouden voor de komende zes maanden. “Zoals ook in Europese kringen al is voorgesteld. Dat kan tot honderden euro’s per huishouden schelen”, vertelt de PvdA-leider bij Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Een deel van de energierekening moeten huishoudens dus zelf ophoesten, tot een bepaalde hoogte. “Dat doen wij om te voorkomen dat mensen direct in de schulden of in armoede terechtkomen." Het restant van de energierekening “betalen wij met z’n allen”, besluit Kuiken. "Dat kan worden bekostigd door van grote bedrijven, die veel extra winst hebben gemaakt, extra bijdragen te vragen. Zodat ook hun werknemers deze gure winter door kunnen komen.” Lees verder bij WNL.