Spaanse chauffeur dodelijk ongeval Nieuw-Beijerland vandaag voorgeleid

De Spaanse vrachtwagenchauffeur die zaterdag een dodelijke verkeersongeval in Nieuw-Beijerland veroorzaakte door in te rijden op een buurtbarbecue wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, meldt het OM. De man wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijk en zwaar lichamelijk letsel ten gevolg. Zes mensen kwamen door het ongeval om het leven, zeven raakten er gewond.

De toedracht van het ongeluk is nog steeds niet duidelijk. Eerder bleek dat de man niet had gedronken toen het ongeluk gebeurde.

De politie meldde maandag dat van de zeven mensen die in het ziekenhuis lagen, er zes weer thuis zijn.

Het ongeluk vond zaterdag plaats in Zuidzijde, dat bij Nieuw-Beijerland hoort. Volgens de politie is duidelijk dat de vrachtwagen voor het ongeval stilstond op de dijk en daarna verder reed.

Onder aan de Zuidzijdsedijk reed rond 18.00 uur een vrachtwagen in op een barbecue van de plaatselijke ijsclub. Er waren tientallen mensen ter plaatse.

De gemeente Hoeksche Waard waar Nieuw-Beijerland onder valt heeft een week van rouw afgekondigd. Vlaggen hangen halfstok en de raadsvergadering is geannuleerd, net als feestelijke activiteiten die voor deze periode gepland stonden.

Bij de plaats van het ongeval worden door mensen uit de wijde omgeving bloemen neergelegd ter nagedachtenis aan de slachtoffers.