F1: Verstappen zegeviert in Oostenrijk in sprintrace

Max Verstappen heeft de sprintrace van de Grand Prix van Oostenrijk gewonnen. De Nederlander startte vanaf de eerste plek en bleef na 23 ronden Charles Leclerc en Carlos Sainz voor. Er vielen een aantal fraaie gevechten te noteren, waardoor de fans veel waar voor hun geld kregen.

Verstappen startte de race vanaf poleposition, maar dat was niet voordat er een extra formatieronde plaats had gevonden. Eerst kreeg Alpine de auto van Fernando Alonso niet aan de praat en vlak voor de start viel de Alfa Romeo van Guanyu Zhou stil. De Chinees moest daardoor vanuit de pits starten, terwijl Alonso al voor de start uitvaller was.

Verstappen was als snelste weg, terwijl daarachter de Ferrari's van Leclerc en Sainz met elkaar in de slag waren. Sainz ging als tweede de eerste bocht in, maar Leclerc sloeg enkele bochten later weer terug. Daarachter schoof Sergio Perez al in de eerste ronde van plek dertien naar acht op, terwijl Lewis Hamilton Pierre Gasly en Alexander Ocon aantikte. Het drietal kon verder maar verloor wel plaatsen.

Achter leider Verstappen streden de Ferrari's flink met elkaar waarbij Sainz het meermalen bij Leclerc probeerde, maar na wat ellebogenwerk zich gewonnen moest geven. Verder naar achteren schoof Perez al snel door naar plek vijf. Daarachter ontspon zich een fraai gevecht tussen Mick Schumacher en Hamilton voor het laatste punt. Laatstgenoemde pakte dat na een rondenlange strijd.

Na 23 ronden werd Verstappen als eerste afgevlagd voor Leclerc en Sainz. George Russell eindigde op plek vier, voor Perez, Esteban Ocon, Kevin Magnussen en het laatste punt was voor Hamilton. Zij zullen de hoofdrace van morgen ook in deze volgorde gaan starten.