Halsema haalt uit naar Hiddema: "Hij verspreidt desinformatie"

Burgemeester Halsema is niet te spreken over een tweet van strafpleiter en Eerste Kamerlid Theo Hiddema. Ze schrijft op Instagram dat zijn tekst strijdig is met de gedragsregels van de advocatuur. Zo meldt AT5. 

Het gaat om een tweet die Hiddema plaatste naar aanleiding van de gewelddadige poging om een terrasganger op de Beethovenstraat in Zuid van zijn horloge te beroven. "Halsema doet appèl op horeca: 'weiger klanten met een Rolex toegang'", schreef de advocaat erbij.

In het Instagrambericht schrijft Halsema dat Hiddema desinformatie verspreidt. "Hij legt mij een uitspraak in de mond die ik niet heb gedaan. Niet alleen is het strijdig met de gedragsregels van de advocatuur en brengt het schade toe aan het ambt, ook geeft hij daarmee bewust ruimte aan kwaadaardige en agressieve reacties die hij niet corrigeert."

Met dat laatste doelt ze op reacties die op de tweet van Hiddema binnenkwamen. In mei schreef ze op Instagram dat ze 'bedolven onder bedreigingen' werd na het besluit om Ajax niet op het Museumplein te huldigen. Ze deed aangifte en er werden drie verdachten opgepakt. Daarna werden de zittingen bij de politierechter ingetrokken, omdat Halsema met de drie persoonlijk in gesprek wil.

Hiddema schreef op Twitter ook dat hij geen fan is van de Rolex-horloges. "Mijn smaak voor horloges is wat minder protserig. De roofinstincten van de Hoodies zijn daarop nog niet ingericht."