Stewart: "Tijd voor Hamilton om te stoppen"

Als het aan drievoudig wereldkampioen Jackie Stewart ligt is het tijd voor Lewis Hamilton om zijn helm aan de wilgen te hangen. De Brit kent tot op heden met de stuiterende W13 een moeizaam seizoen en moet regelmatig het onderspit delven ten opzichte van teamgenoot George Russell.

"Hij heeft het lastig met zijn nieuwe teamgenoot die tot nu toe sneller is geweest in de kwalificaties", vertelt Stewart. "Ik denk dat het tijd voor hem is om te stoppen. Hij heeft zijn muziek en cultuur. Hij houdt van kleding en de kledingindustrie zou absoluut bij hem passen. Hij zal erg succesvol zijn, want hij heeft enorm veel geld verdiend. Terecht, want hij is de beste van zijn tijdperk".

Aan het CV van Hamilton ligt het in ieder geval niet volgens de Schot. Wel is hij van mening dat de Brit inmiddels voorbij zijn houdbaarheidsdatum is: "Hij behoort tot de categorie Ayrton Senna en Alain Prost. Hij heeft de sport goed gedragen, maar ik zou graag zien dat hij ermee stopt. Het is jammer dat hij niet op zijn hoogtepunt is gestopt. Daarom is het beter om ermee te kappen, omdat het anders pijn doet dat je niet meer mee kunt komen op het niveau dat je eerder had".

Stewart is van mening dat Hamilton er beter mee kan stoppen (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Stewart is van mening dat Hamilton er beter mee kan stoppen (Getty Images / Red Bull Content Pool)