Snowboarders Coratti en Prommegger delen World Cup-zege, Dekker 6e

In het Duitse Berchtesgaden wordt het World Cup-seizoen voor de alpinesnowboarders dit weekeinde afgesloten. De individuele parallelslalom is inmiddels afgewerkt en dat leverde wederom een gedeelde overwinning op, nadat dat een week eerder bij de vrouwen al het geval was.

Mannen
In de grote finale namen Edwin Coratti uit Italië en de Oostenrijker Andreas Prommegger het tegen elkaar op. Dat was een bijzonder spannende strijd, waarin geen enkel verschil gemaakt kon worden: de twee kregen beiden de overwinning toebedeeld en waren daar beiden gelukkig mee. Plek drie was voor de Zuid-Koreaan Lee Sang-ho, die afrekende met de Oostenrijker Lukas Mathies.

Vrouwen
Michelle Dekker sneuvelde in de kwartfinales tegen de Canadese Megan Farrell en werd uiteindelijk zesde. Farrell schopte het voor het eerst in haar toch al twaalf jaar lange carrière tot de finale, waarin ze Julie Zogg uit Zwitserland leek te verslaan...tot ze bij een van de laatste poortjes in de fout ging. Zogg won dus, voor Farrell, terwijl plek drie naar Ramona Hofmeister ging: de Duitse klopte Daniela Ulbing uit Oostenrijk in de kleine finale.