Hadjar debuteert met winst in Formule 3-race Bahrein

Op het circuit van Sakhir in Bahrein is zaterdag het nieuwe jaar in de Formule 3 van start gegaan. Dat gebeurde met de sprintrace, waarin we gelijk al veel nieuwe toekomstige sterren te zien kregen.

De poleposition voor de eerste race van het jaar was in handen van Zak O'Sullivan, de nummer twaalf van de kwalificatie. Hij had Oliver Bearman naast zich staan, met David Vidales en Red Bull-junior Isack Hadjar achter zich. O'Sullivan behield de leiding bij de start, Bearman schoof achter hem aan en Zane Maloney kende een dijk van een start en snelde naar plek drie.

Na een paar ronden ging het rond de achtste plek fout voor twee ART-teamgenoten: Victor Martins en Gregoire Saucy raakten in de clinch, waarbij Martins zijn band lek reed en Saucy zijn voorvleugel verloor. Bearman nam ondertussen met een fraaie move de leiding over van O'Sullivan, terwijl Maloney langzaam wat dichterbij begon te komen.

O'Sullivan begon het met een handvol ronden te gaan moeilijk te krijgen: Maloney ging er voorbij en ook Hadjar nam hem te grazen, terwijl Alexander Smolyar al op de plek zat te azen. Maloney raakte zijn tweede plek dan weer kwijt, want Hadjar was op dreef en verschalkte de Barbadaan. Dat deed Smolyar met dik twee ronden te gaan ook, waarna Maloney net tekort kwam om hem terug te pakken.

Bearman kwam niet meer in de problemen en de 16-jarige Britse Prema-coureur pakte de winst in zijn allereerste Formule 3-race. Dat kon hij een paar seconden vieren, daarna ging het anders: hij kreeg vijf seconden tijdstraf wegens het overschrijven van de track limits. De winst was zo voor de 17-jarige Franse Hitech-coureur Hadjar, die zo wél zijn F3-debuut won. Bearman werd wel tweede, voor Smolyar, Maloney, Arthur Leclerc en O'Sullivan.