FOK! Wat een weer: Opklaringen en droog

winterbanner

Vandaag zijn er perioden met zon, maar er trekken ook enkele wolkenvelden over, in de ochtend met name over het noorden en westen van het land. De middagtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordelijk kustgebied tot 11°C in het zuidoosten. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de avond neemt de wind toe naar matig tot vrij krachtig boven land en naar krachtig tot hard, 6-7 Bft, aan zee en op het IJsselmeer.

Komende nacht neemt de bewolking verder toe en gaat het in het westen af en toe regenen. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan zee en op het IJsselmeer krachtige zuidenwind. De minima lopen uiteen van 6°C in het oosten tot 10°C aan zee.

Maandagochtend regent het af en toe. In de middag klaart het wat op, maar vooral in het zuiden is dan ook een enkele bui mogelijk. In de loop van de avond gaat het in het westen en noordwesten weer regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind is zuid tot zuidwest, matig, in de ochtend soms vrij krachtig. Aan de kust is de wind krachtig, in het noordelijk kustgebied af en toe hard. (Bron: KNMI)

Grijze lucht boven het Schollebos in Capelle a/d Ijssel. (Foto: DJMO)
Grijze lucht boven het Schollebos in Capelle a/d Ijssel. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!