Uitslag Vitesse - FC Groningen

Vitesse heeft vanavond thuis verloren van FC Groningen. De Groningers zegevierden met 1-3 in Arnhem tegen Vitesse dat lange tijd met een man minder speelde. Het is voor Groningen de eerste overwinning sinds november.

Pas na een kwartier spelen kwam de eerste kans van de wedstrijd. Mike te Wierik, verdediger van FC Groningen, kon echter ingrijpen bij een schot van Wittek. In de 35e minuut moest Vitesse met een man minder verder nadat Openda, na een elleboog richting Te Wierik met rood van het veld werd gestuurd. Vier minuten later kwamen de Groningers op voorsprong nadat Larsen de bal binnenkopte uit een indraaiende vrije trap van Suslov.

De 0-2 hing al even in de lucht en in de 67e minuut was het raak. Het was De Leeuw die de voorsprong voor de Groningers verdubbelde maar de voet van Dasa zat er nog tussen. Vier minuten later was het invaller Van Kaam die de 0-3 maakte na slordig balverlies van Vitesse. Vitesse kon in de 76e minuut via Oroz wat terug doen nadat doelman Leeuwenburgh in de fout ging.

Vitesse

1 - 3

FC Groningen

76' Oroz    39' Larsen