NFL: Vikings verslaan aartsrivalen Packers, Cardinals winnen weer

Voor de NFL-liefhebbers werpen we nog even een blik op het afgelopen weekeinde, de elfde speelweek van het kampioenschap. De playofftickets komen in zicht, maar er is er nog geen één vergeven met nog vijf reguliere speelweken te gaan.

In Minneapolis kregen de Vikings bezoek van de aartsrivalen van de Green Bay Packers, misschien wel de stevigste rivaliteit in de NFL. Mason Crosby (Packers) en Greg Joseph (Vikings) openden de scores met field goals van meer dan vijftig yards, Dalvin Cook tekende namens de Vikings voor de eerste touchdown: 9-3.

Quarterback Kirk Cousins stelde Adam Thielen in het tweede kwart vanaf 10 yards in staat de voorsprong uit te breiden, maar Packers-quarterback Aaron Rodgers stuurde Josiah Deguara met een 25-yard pass op pad naar een touchdown. In het derde kwart bediende Cousins teamgenoot Justin Jefferson (9 yards) en wist Rodgers Davante Adams over 10 yards te bereiken: 23-17.

Halverwege het vierde kwart namen de bezoekers zelfs de leiding dankzij een 18-yard touchdown pass van Rodgers op Adams, maar ruim twee minuten voor tijd leek Jefferson de held te worden: een 23-yard pass van Cousins leverde een touchdown op en Cook wist de two-point conversion de endzone binnen te werken voor 31-24.

Het was echter nog niet gedaan, want in de eerstvolgende play wist Rodgers Marquez Valdes-Scantling te bereiken voor een prachtige 75-yard touchdown: 31-31 na het extra punt van Crosby. De Vikings gaven op hun beurt dan weer niet op en dat bleek beslissing: ze kwamen in field goal range en vanaf 29 yards maakte Joseph het in de laatste play van de wedstrijd af, 34-31.

Nadat ze een week eerder hun tweede nederlaag van het seizoen te verwerken kregen, mochten de Arizona Cardinals op bezoek bij de Seattle Seahawks. Quarterback Colt McCoy, opgeroepen wegens het vele blessureleed bij de Cardinals, bediende Zach Ertz in het eerste kwart voor een touchdown en in het tweede kwart deed hij dat nog eens. Een rushing touchdown van DeeJay Dallas in het vierde kwart bracht de Seahawks hoop, maar James Conner boorde dat kort voor het einde de grond in: 13-23.

Uitslagen NFL week 11
Atlanta Falcons - New England Patriots 0-25
Buffalo Bills - Indianapolis Colts 15-41
Chicago Bears - Baltimore Ravens 13-16
Cleveland Browns - Detroit Lions 13-10
Tennessee Titans - Houston Texans 13-22
Minnesota Vikings - Green Bay Packers 34-31
New York Jets - Miami Dolphins 17-24
Philadelphia Eagles - New Orleans Saints 40-29
Carolina Panthers - Washington Football Team 21-27
Jacksonville Jaguars - San Francisco 49ers 10-30
Las Vegas Raiders - Cincinnati Bengals 13-32
Kansas City Chiefs - Dallas Cowboys 19-9
Seattle Seahawks - Arizona Cardinals 13-23
Los Angeles Chargers - Pittsburgh Steelers 41-37
Tampa Bay Buccaneers - New York Giants 30-10