Trump's social media netwerk 'Truth Social' voortijdig online

Zoals eerder gemeld had Donald Trump een eigen socialmedia-netwerk in gedachte als nieuw speeltje. Truth Social zou pas volgend jaar gelanceerd worden, maar daar dacht het internet anders over.

Al snel ging een manier de ronde waarmee je je kon registreren op het platform. Spoedig waren enkele bekende Twitter-aliassen, zoals Trumps eigen @realDonaldTrump bezet. Het account met de naam @DonaldJTrump plaatste al snel een eerste bericht met de meme 'Big Poop Balls' (klikken op eigen risico).

Onder de alias @jack, bekend op Twitter als de CEO van Twitter, promootte Truth Social de toekomstige app van het netwerk. Echter kwam er iemand achter dat de betreffende alias helemaal nog niet geregistreerd was en besloot daar wat aan te doen. Om vervolgens een (nep-)vete aan te gaan met andere gebruikers over de verbanning van Trump van Twitter.

Trump deed het niet helemaal legaal, hij overtrad het auteursrecht. Het socialmedia-platform blijkt namelijk gewoon een kopie (mogelijk een fork) te zijn van het open source netwerk Mastodon (net als socialmedia-platform Gab, waar Trump's publiek al zit). Hierbij vergat men de door de licentie verplichtte credits te vermelden.

Trump Media and Technology Group heeft grootse plannen, behalve een video- en een nieuwsdienst wil het zich ook positioneren tegenover grote cloud-providers. Het is voor hem te hopen dat de beveiliging dan wat beter in orde gaat zijn.

TMTG
TMTG