F1: Uitslag Grand Prix van Portugal

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Portugal op zijn naam geschreven. De Brit zegevierde eenvoudig voor Max Verstappen en Valtteri Bottas. Kimi Räikkönen was de enige uitvaller na een foutje aan het eind van de eerste ronde.

Bottas startte vanaf poleposition en was goed vertrokken, waarmee hij Hamilton en Verstappen voorbleef. Carlos Sainz pakte Sergio Perez voor plek vier, voor Lando Norris die een gevecht aan moest gaan met Esteban Ocon. De enige die niet ongeschonden de eerste ronde door kwam was Kimi Räikkönen. De Fin raakte op het rechte stuk van start/finish teamgenoot Antonio Giovinazzi en verloor de voorvleugel. De voorvleugel bleef onder de Alfa Romeo hangen, waarna hij in de grindbak belandde. De wedstrijdleiding stuurde vanwege rotzooi op de baan de safety car naar buiten.

Na zes ronden werd het veld weer vrijgegeven ging Bottas er vandoor, voor Verstappen die Hamilton verschalkte in de eerste bocht. Daarachter snoepte Perez de vierde plek van Sainz af, maar verloor deze ook snel weer aan Norris. Verder daarachter kroop Daniel Ricciardo naar plek elf, na als zestiende te zijn gestart. Verstappen probeerde Bottas snel aan te vallen, maar een momentje van overstuur zorgde ervoor dat Hamilton hem weer kon passeren op het rechte stuk. Iets naar achteren wist Perez Norris te passeren voor plek vier.

Na 19 ronden was het zover en snoepte Hamilton de leiding af van Bottas die zich niet stevig verdedigde ten opzichte van zijn Mercedes-teamgenoot. De eerste stop was na 21 ronden voor Sainz die hiermee terugviel tot de vijftiende positie. Het zorgde ervoor dat meer coureurs hun banden besloten te wisselen, terwijl de coureurs vooraan besloten nog door te rijden op hun medium-banden.

Na 36 ronden was Verstappen de eerste van de toppers die pitte om zo te proberen Bottas in te halen via een stop en daarna een snelle eerste ronde. Mercedes haalde Bottas direct erna binnen, waarbij de Fin voor Verstappen terecht kwam, maar de Nederlander de actie in bocht vijf op de baan inzette en plek twee pakte.

De race kabbelde daarna voort tot de slotfase toen Mercedes Bottas binnenhaalde om te proberen de snelste ronde te laten rijden. Dit lukte, maar de Duitsers hadden buiten Red Bull gerekend dat hetzelfde deed met Verstappen die zo dacht het punt te pakken, maar hierbij overschreed hij net de limieten van de baan. Het punt bleef hierbij bij Bottas.

Na 66 ronden werd Hamilton als eerste afgevlagd voor Verstappen en Bottas. Perez eindigde op plek vier, voor Norris, Charles Leclerc, Esteban Ocon, Fernando Alonso, Daniel Ricciardo en Pierre Gasly. Carlos Sainz reed lang in de punten, maar viel in de slotfase net buiten de punten.