J. Verstappen over GP Bahrein: "Toch balen"

Jos Verstappen baalde ervan dat zijn zoon Max niet wist te winnen in Bahrein. Toch is de oud-coureur blij omdat Red Bull Racing eindelijk mee kan doen om de overwinning. Ook heeft vader Verstappen vertrouwen in de verdere ontwikkeling van de wagen.

"Toch balen. We hadden de auto om te winnen, dat heeft iedereen gezien. Alleen heeft Mercedes het in Bahrein strategisch heel goed aangepakt. Iedereen dacht dat Hamilton voor een driestop strategie zou gaan, wij ook. Als je op de tweede positie ligt, kun je het risico nemen om alsnog voor een lange derde stint te gaan. Want als je het niet doet, weet je zeker dat je tweede gaat worden. En mocht het toch niet lukken, dan wordt je alsnog tweede, omdat Bottas niet mee kan en Perez er niet ter verdediging achter zat", zo vertelt Jos bij Formule 1 Café op Ziggo Sport.

Ondanks het 'verlies' is Verstappen hoopvol gestemd over dit seizoen. "Het goede van dit jaar is dat we weten dat we de volgende race weer mee kunnen doen voor de overwinning. In die positie hebben we de afgelopen jaren eigenlijk nog niet gezeten", zo lezen we op Verstappen.nl.

Jos verwacht dat Mercedes en Red Bull Racing er een spannend duel van gaan maken. "Wij slapen ook niet. Wij zijn ook wakker en ik weet wat er nog allemaal qua ontwikkeling aankomt. Wij zijn er klaar voor. Het wordt een gigantisch spannend jaar. Dat weet ik zeker."