Red Bull Racing wil duidelijke regels track limits

Buiten het spannende gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn de 'track limits' ongetwijfeld het meest besproken onderwerp in de Formule 1 na afgelopen weekend. De regel tijdens de race was dat er bij het verlaten van de baan na bocht vier geen 'blijvend voordeel' mocht zijn. Opmerkelijk genoeg was het na de 29ste keer dat Lewis Hamilton de baan daar verliet pas genoeg volgens de wedstrijdleiding en moest de Brit binnen de lijntjes blijven. Nadat Max Verstappen na een inhaalactie op Hamilton de baan daar verliet moest hij subiet de eerste plek terug geven aan de Mercedes-coureur. Veel fans en betrokkenen verwijten de raceleiding meten met twee maten.

Bij Red Bull hopen ze dat er voortaan meer eenduidige regels zullen zijn. "Het was behoorlijk frustrerend. We konden zien dat zodra Mercedes gas begon te geven, ze gewoon gebruik maakten van dat deel van de baan en we vroegen ons af we dat ook niet moesten doen? Als je in zo’n nek-aan-nekrace zit, dan heb je al gauw twee tienden voordeel als je op dat deel van het circuit even buiten de baan kan. Ze deden het bovendien ronde na ronde", aldus teambaas Christian Horner, zo lezen we op Motorsport.com.

"Ik denk dat dit soort track limits altijd omstreden zullen zijn. Maar we moeten toe naar een situatie met meer duidelijkheid en consistentie. Je kunt niet zeggen dat je die ruimte in een race mag gebruiken, alleen niet om in te halen. Het moet zwart of wit zijn, niet grijs", zo vulde de Red Bull-teambaas aan.