WK darts: Van Duijvenbode dendert door naar achtste finales

Dirk van Duijvenbode heeft zich na een indrukwekkende partij geplaatst voor de achtste finales voor het wereldkampioenschap darts van de PDC. Tegen Adam Hunt gaf Aubergenius een masterclass weg op de finishes en werd het 4-0.

Van Duijvenbode maakte een geconcentreerde indruk tegen Hunt. Hij liet zich niet van de bewijs brengen door een sterke start van de Engelsman en kwam uit op een gemiddelde van 104 . In de eerste set kwam Van Duijvenbode tot twee keer toe een break achter, omdat Hunt in de openingsleg een 145 uitgooide en hijzelf in de derde leg twee pijlen op de dubbel miste. Van Duijvenbode gooide zelf in de tweede leg 170-finish uit en pakte alsnog de set. 

Van Duijvenbode stoomde door. Hij kwam op 2-0 in sets met een 120-finish bij 2-1 en maakte in de derde set een 0-2-achterstand ongedaan door een 114-finish bij 2-2, waarna het binnenhalen van de vierde set geen probleem opleverde. 

Van Duijvenbode neemt het in de vierde ronde op tegen Glen Durrant of Danny Baggish. Hij is één van de revelaties van dit jaar door zijn finaleplaats op de World Grand Prix. Het is pas zijn tweede deelname aan een WK, in 2015 kwam hij niet voorbij de eerste ronde. 

Mervyn King heeft na een fenomenale partij tegen Jose de Sousa voor het eerst sinds 2014 geplaatst voor de laatste zestien. Het werd 4-0. De Engelsman was superieur tegen de Portugees, die zelf met een gemiddelde van 103.62 ook een uitstekend duel speelde. King kwam met veel meer pogingen op de dubbels echter tot een gemiddelde van 103.47 en een finishpercentage van 57 procent (12/21).