Biatleet Lægreid niet te stoppen

Sturla Holm Lægreid kent nu al de winter van zijn leven. De 23-jarige Noorse biatleet pakt met winst in de openingswedstrijd zijn eerste zege ooit, won donderdag in Hochfilzen de sprint en zegevierde zaterdag ook nog eens op de achtervolging.

Lægreid ging de halve wedstrijd samen op met landgenoot Johannes Dale, de nummer twee van donderdag. Die ging bij de derde schietbeurt met drie missers echter flink de fout in en haakte af, Lægreid hield het bij één misser. Zijn voorsprong was groot genoeg en na vijf indrukwekkend snelle treffers bij de laatste schietbeurt kon hij de winst in de slotronde binnen halen.

Achter Lægreid ontstond een groep van uiteindelijk vier man die streden om de overige podiumplaatsen. De Fransman Emilien Jacquelin, goed voor foutloos schieten, wist in de slotronde een aanval van Johannes Thingnes Bø (2+0+1+0) te pareren en in de slotfase gaf hij de Noor op de ski's het nakijken: Jacquelin werd tweede, Bø derde. Vetje Sjåstad Christiansen hield met twintig treffers plek vier vast, vlak voor de ook foutloze Zweed Martin Ponsiluoma.