Real Madrid krijgt wat lucht met knappe zege op Sevilla

Zinedine Zidane heeft weer een klein beetje lucht gekregen. Real Madrid heeft op bezoek bij het Sevilla met 0-1 gewonnen.

De Madrilenen kwamen door een curieus doelpunt op voorsprong in Stadion Ramón Sánchez Pizjuán. Vinícius Júnior verlengde de voorzet van Ferland Mendy net voor de uitgekomen Sevilla-doelman Yassine Bounou en via de Marokkaanse keeper verdween de bal knullig in de goal. Het was een historische eigen goal van de doelman: het was namelijk het eerste eigen doelpunt deze eeuw van een Sevilla-doelman.

Iets eerder in de wedstrijd kreeg Luuk de Jong namens Sevilla nog een grote kans. Zijn stijlvolle omhaal eindigde in de handen van Thibaut Courtois. Oud-AZ-speler Oussama Idrissi viel vlak voor tijd in bij de thuisploeg, net als Nemanja Gudelj.

De druk is nog niet van de ketel bij Real, als de club woensdag niet wint van Borussia Mönchengladbach, zijn ze uitgeschakeld in de Champions League. Sevilla is al door in het miljardenbal: het elftal van Julen Lopetegui kon tegen Chelsea afgelopen week zelfs al spelers sparen. Iets wat een 0-4 nederlaag opleverde door liefst vier goals van Olivier Giroud.

Door de overwinning van Real Madrid staat de Koninklijke derde, vier punten achter koploper Real Sociedad en drie punten achter stadsgenoot Atlético, dat later vanavond in eigen huis speelt tegen Real Valladolid. De ploeg van Diego Simeone kan de koppositie overnemen. Luis Suárez is na zijn coronabesmetting weer terug bij Atlético.