Honda verlaat Formule 1 na 2021

Red Bull Racing en Alpha Tauri moeten na volgend seizoen opzoek na een nieuwe motorleverancier. Honda heeft vanochtend bekend gemaakt dat het na het seizoen van 2021 de Formule 1 zal verlaten. De Japanse autobouwer doet dit vanwege "verschuivende focus binnen de auto-industrie", zo lezen we op AD Sportwereld.

Vooralsnog is de keuze voor een motorleverancier voor Red Bull niet groot na een vertrek van Honda. In 2019 stapte het team van Max Verstappen over van Renault naar Honda nadat de samenwerking de Franse motorleverancier totaal verziekt was. De resultaten en de betrouwbaarheid van de Renault-motor voldeden niet aan de wensen van Red Bull waarna de relatie verzandde in moddergooien over en weer.

Verder lijken alleen Ferrari, dat op dit moment niet echt een aanlokkelijk optie voor Red Bull lijkt, en Mercedes over te blijven als motorleveranciers in de Formule 1. Ook over de toekomst van de Duitsers in de F1 doen de nodige geruchten te ronde.

"Hoewel we teleurgesteld zijn dat we onze samenwerking met Honda niet voortzetten, zijn we enorm trots op ons gezamenlijke succes, met vijf overwinningen en vijftien podiumplaatsen. Als team begrijpen we hoe moeilijk het voor Honda is geweest om te beslissen om een stap terug te doen. We respecteren de redenering hierachter", aldus teambaas Christian Horner in een persbericht van Red Bull Racing.

"Hun beslissing stelt ons als team voor uitdagingen, maar we zijn eerder in deze situatie geweest en met onze diepgaande kracht zijn we goed voorbereid en uitgerust om effectief te reageren, zoals we in het verleden hebben bewezen", zo besluit Horner.