FOK! Wat een weer: een ratjetoe

Hallo vriendinnen en vrienden!

Ik zat gisteren op het terras in een zeer belangrijke vergadering. Het weer daarbij was prima, misschien net iets te fris en te winderig, maar wel prima uit te houden. Voor het zover was trokken er 's ochtends en 's middags een aantal stevige buien over het land. Bij mij in Haarlem viel meer dan 10 mm. Vervolgens trok die lijn over een groot deel van het land heen. Er kwam ook onweer voor en lokaal best wel wat regen. 

In de middag klaarde het vervolgens weer breed op, en kon ik in een ontspannen sfeer vergaderen op het terras.

Vandaag krijgen we eigenlijk een herhaling van gisteren. In de ochtend buien in het kustgebied en s'middags vooral in het binnenland. Ik denk echter wel dat het zwaartepunt nu in het zuiden komt te liggen. Daarbij is wederom onweer mogelijk. Dit vooral iets later op de dag. De maxima zijn zeer bescheiden met 19 op de Wadden tot 22 in het zuiden. Ik denk echter dat niemand daar rouwig om is. De wind is westelijk en neemt in vergelijking met gisteren wel iets af, zo tussen de kracht 4 en 5. 

Fijne zondag!  

En handen boven de dekens hé.  

Meer weer op FOK!

 Dreigende onweerswolk (Foto: Scherpschutter)
Dreigende onweerswolk van afgelopen week bij Scherpschutter. (Foto:Scherpschutter)

Zandvoortbui (Foto: DJMO)
Zandvoort aan zee met een dreigende lucht. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.