FOK! Wat een weer: code geel om mist in Zeeuws-Vlaanderen en het westen van Noord-Brabant

De eerste uren komt er in het zuidwesten lokaal (dichte) mist voor. In Zeeuws-Vlaanderen en het westen van Noord-Brabant is daarom code geel van kracht. Verder is er vandaag veel zon met wat sluierbewolking. In de middag kunnen er in het uiterste noorden enkele wolkenvelden vanaf zee binnendrijven, maar het blijft droog. De maxima lopen uiteen van 13°C op de Wadden tot 22°C in het zuidoosten. Er staat een overwegend matige noordelijke wind. In het zuidoosten is de wind westelijk, later noordwestelijk.

Komende nacht breiden de wolkenvelden zich naar het zuiden uit, maar mogelijk blijven er in het zuiden en zuidwesten enkele opklaringen aanwezig. De minimumtemperatuur ligt tussen 3°C in opklaringen en 6°C langs de kust. De noordelijke wind is zwak tot matig.

Zaterdag lossen de meeste wolkenvelden later in de ochtend op en wordt het een zonnige dag. Alleen in het noordelijk kustgebied kunnen enkele wolkenvelden aanwezig blijven. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 12°C op de Wadden tot 19°C in het zuidoosten. De noordelijke wind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Aan het Spaarne (Foto: Stephan5)
Aan het Spaarne. (Foto:Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.