PDC WK: Lewis, Humphries en Van den Bergh naar laatste zestien

Adrian Lewis, Luke Humphries en Dimitri van den Bergh staan in de achtste finales van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Lewis had een verlenging nodig. De overige heren wonnen met 4-2. 

Humphries rekende af met Nico Kurz. De Duitse WK-debutant had eerder in het toernooi gewonnen van James Wilson en Joe Cullen, maar Humphries bleek op de belangrijke momenten een maatje te groot. Wel kwam de 22-jarige Duitser 2-1 voor voorsprong tegen de huidige jeugdwereldkampioen. Twee zwakke eigen legs in de vierde set kostte hem echter de kop. Na finishes vanaf 122 en 71 toch Humphries de stand gelijk.

Kurz kwam in de vijfde set echter opnieuw op voorsprong, maar verknalde het wederom in zijn eigen leg. Humphries brak terug via dubbel tien en pakte de set via dubbel één. De Engelsman bleef de druk hoog houden en maakte het in de zesde set af met een dertiendarter.

Ook Adrian Lewis heeft zich geplaatst bij de laatste zestien. Jackpot toonde zich in een heuse kraker te sterk voor Darren Webster: 4-3. Lewis toonde veerkracht door van een 0-2 achterstand terug te komen naar 2-2, en na een 2-3 achterstand er via 3-3 een beslissende zevende set uit te slepen. Daarin kwam hij opnieuw achter, met 1-2 in legs, maar won hij vervolgens drie legs op rij, en daarmee de wedstrijd.

Van den Bergh plaatste zich als laatste van de middagsessie voor de achtste finales. De Belg was met 4-2 de baas over Luke Woodhouse. De Engelsman bleek ziek te zijn en wist ondanks zijn griep toch aardig tegenstand tegen Van dern Bergh te bieden. Maandagavond is het de beurt aan onder meer Jeffrey de Zwaan. De enige overgebleven Nederlander naast Michael van Gerwen gaat de strijd aan met Dave Chisnall, die eerder Vincent van der Voort elimineerde.