'Bronzed Adonis' Beaton voor het eerst in zestien jaar naar achtste finales WK

Steve Beaton staat in de achtste finales van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Hij won van James Wade met 4-2. Het is voor het eerst in zestien jaar dat hij weer bij de laatste zestien staat.

Het feit dat Wade, ondanks zijn iets hogere gemiddelde, niet wist te winnen zijn zijn dubbels. Normaliter is finishen één van de kwaliteiten van The Machine, dit keer niet. Wade kreeg liefst 34 kansen op een leg maar hij wist er slechts elf te verzilveren. Daarmee komt hij op een percentage van 32,35%. Beaton liep uiteindelijk op meer dan één op twee op zijn dubbels. 

Beaton won de eerste set met 3-1. Hij kwam vervolgens van een 0-2 achterstand terug om de tweede set met 3-2 te winnen. De volgende drie sets gingen met de darts mee, waardoor het 3-2 voor Beaton stond. In de set die Wade mocht beginnen, gaf The Machine niet thuis. Beaton trok vervolgens de partij naar zich toe. 

Er waren zondagmiddag nog drie andere partijen. Stephen Bunting won met 4-0 van Jonny Clayton. Max Hopp ging er met 4-2 af tegen Darius Labernauskas en Nathan Aspinall won met 4-3 van Krzysztof Ratajski.