PDC WK: Van de Pas verliest 'burenruzie' van Hopp

Benito van de Pas is er vrijdag niet in geslaagd om de derde ronde te bereiken op het WK darts. De Nederlander ging in vijf sets onderuit tegen de Duitser Max Hopp. Het werd 3-2.

Ondanks een 2-1 voorsprong in legs gaf Van de Pas de eerste set uit handen. De 26-jarige Brabander revancheerde zich onmiddellijk door de eerste leg van de volgende set te pakken met een knappe 158-finish. Het gaf hem zelfvertrouwen en hij pakte de set; 1-1. Daarna pakten beide darters een set zodat de vijfde set de beslissing moest brengen. De fut leek eruit bij van de Pas. Hopp mocht beginnen en pakte na de eerste leg ook de tweede omdat Van de Pas scorend achter bleef. De Duitser kreeg in de derde leg meerdere pijlen voor de zege en met dubbel 18 besliste hij de partij.

Van de Pas was vorig jaar tot de vierde ronde gekomen op het WK. Daarin verloor hij van de Noord-Ier Brendan Dolan. Eerder vrijdag viel het doek voor Jan Dekker. De Drent ging in de tweede ronde kansloos met 0-3 onderuit tegen de Welshman Jonny Clayton. Door de uitschakeling van Van de Pas zijn er nog drie Nederlanders actief op het WK. Michael van Gerwen, Jeffrey de Zwaan en Danny Noppert slaagden er eerder wel in om de derde ronde te bereiken.