'Badr Hari in september weer de ring in'

De trainer van kickbokser Badr Hari, Mike Passenier, meldt in het AD dat de ongelukkige kickbokser in zijn titelgevecht tegen Rico Verhoeven waarschijnlijk een blessure aan zijn linkerenkelband heeft overgehouden. In de derde ronde van het, maximaal vijf ronden durende, gevecht probeerde Hari een spectaculaire draaitrap, waar hij een blessure aan overhield.


De trieste afgang van Badr Hari (Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

"Als het ingescheurd is, moet hij twaalf weken herstellen en daarna weer opbouwen", aldus Passenier. Het ziet er naaruit dat de Marokkaanse kickbokser dan pas weer in september in de kickboksring te zien zal zijn.

Dat is dan drie maanden later dan gepland, Passenier zag zijn pupil het liefst in juni 2020 al weer in de ring verschijnen, maar dat tijdsschema gaat nu niet door.

Lees ook: Rico vs Badr: drie ronden waren genoeg, Badr in tranen

"Vroeger ging Badr bij zulke blessures gewoon door, misschien dat hem dat nu opbrak", zegt Passenier balend. "We stonden ver voor op Rico. We hebben het goed gedaan, maar die blessure, tja het is wat het is."

Kijkcijfers door het dak
Zowel kickboksorganisatie Glory als tv-zender Veronica mochten zich in hun handen knijpen met het evenement van zaterdag.

3,5 miljoen mensen stemden op de zender af om Badr vs Rico te zien. De partij voor het main event, de tegenvallende Luis Tavares tegen Stéphane Susperregui, kon toch nog 2,2 miljoen mensen bekoren. Ruim anderhalf miljoen kijkers zagen Mohammed Jaraya zijn verdiende eerste overwinning op een vechter van Mike's Gym pakken. 

Veronica veroverde hiermee het complete 'podium' bij het kijkcijfersonderzoek. Niet alleen de top drie posities, maar ook de nummer vijf en zes mocht Veronica op zijn conto schrijven.

Naar het eerste gevecht tussen Badr en Verhoeven, in 2016 door Ziggo uitgezonden, keken ruim 750.000 mensen. Veronica pakte zaterdagavond uit met onder andere een internetstream waar het voorprogramma werd utgezonden, zodat evengoed alle gevechten van de avond gevolgd konden worden.