Badr Hari vindt zichzelf geen 'bad guy'

Badr Hari zegt een andere kijk op het leven te hebben gekregen nu hij de vader is van drie dochters. Hij stapt dan ook met een ander perspectief de ring in: "Vroeger was mijn motivatie heel oppervlakkig. Nu als ik vecht, ben ik aan het vechten voor de toekomst van mijn kinderen."

Dat zei Hari vrijdagavond in het RTL-programma Beau. "Ik ben nog gevaarlijker geworden. De motivatie die je put uit je kinderen is onverslaanbaar. Vroeger als ik vocht, dan was het; dat ik een nieuwe auto wil kopen of wilde feesten. Het ging nergens over."

Rico Verhoeven
Hari bereidt zich zo goed mogelijk voor op het Glory-gevecht tegen regerend kampioen Rico Verhoeven op 21 december in het Gelredome. Verhoeven zei vorige week dat hij niet erg bezig is met zijn tegenstander. Daar denkt Hari anders over: "Je kan niet zulke grote wedstrijden spelen en niet bezig zijn met iemand. Ik denk dat dat wordt gezegd uit een bepaalde arrogantie of ik weet niet waarop het gebaseerd is. Ik niet, ik slaap niet. Ik kijk wel. Ik houd hem wel in de gaten en ik ben voorbereid."

Volgens Hari heeft iedere vechter een zwakke plek. Bij Verhoeven zit dat volgens Hari bij het achteruit vechten. "Ik denk dat dat een mankement van hem is, maar dat kunnen veel vechters niet. Dat is best lastig. Dus dat is niet iets specifieks maar wel iets dat mooi meegenomen is." Hari zegt zelf ook een stuk fitter te zijn dan de laatste keer toen hij Verhoeven trof, waardoor hij beter in zijn vel zit.

'Geen bad guy'
Volgens Hari hebben sommige mensen door zijn verleden een ander beeld. "Ik vind zeker niet dat ik een bad guy ben. Het is gewoon hoe de mensen het hebben gezien en hoe het door de jaren is gegaan. Als dat de rol is, dan is dat de rol." Door de laatste periode stelt hij vooral dankbaar te zijn geworden. "Jong zijn en bekend en sterk was niet een heel goede combinatie."

De kickbokser werd in oktober 2015 na een hoger beroep veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk. Hij kreeg die straf vanwege zijn betrokkenheid bij meerdere geweldsincidenten in het uitgaansleven, waarvan de mishandeling van de later vermoorde Koen Everink, de bekendste is.