Beelden bewakingscamera zelfmoordpoging Epstein verdwenen
Beelden van bewakingscamera's die toezicht hielden op de gevangeniscel van Jeffrey Epstein zijn verdwenen, hebben aanklagers toegegeven. Door deze verrassende wending zijn er mogelijk geen beelden meer van de vermoedelijke zelfmoordpoging die Epstein in juli 2019 deed. Begin augustus werd Epstein dood gevonden, na een zogenaamde succesvolle zelfmoordpoging.
Bewakingscamerabeelden vermist (Bron: YouTube)
De celgenoot van Epstein in juli, Nick Tartaglione, een voormalige politieman die beschuldigd werd van viervoudige moord, beweerde Epstein's leven te hebben gered na zijn eerste zelfmoordpoging. Epstein beweerde naar verluidt dat bodybuilder Tartaglione hem aanviel.
Op 25 juli vroegen de advocaten van Tartaglione de beelden op van de desbetreffende bewakingscamera's, in de hoop dat dit het argument zou versterken dat hij een goed karakter heeft.
Woensdag vertelde Jason Swergold, Amerikaanse advocaat, voor de rechtbank in White Plains, New York, dat niemand de beelden van juli kan vinden. Bruce Barket, de advocaat van Tartaglione, zei dat het verdwijnen van de opnames 'zorgelijk' was. "Het is verontrustend", zei hij. "Ik bewaar mijn oordeel totdat ik meer informatie heb gevonden."
Lees ook: de FOK!-nieuwsberichten over de dood van Epstein
Epstein's uiteindelijke dood, iets meer dan veertien dagen later, blijft het onderwerp van veel fascinatie- en samenzweringstheorieën.
De belangrijkste medische onderzoeker van New York City oordeelde dat hij stierf door zelfmoord, maar veel van Epstein's slachtoffers bleven achterdochtig en geloofden dat veel rijke en machtige mensen hem dood wilden.
De eigen advocaten van Epstein zeiden voor de rechtbank dat ze sceptisch waren over het vonnis van zelfmoord en een patholoog, ingehuurd door Epstein's broer Mark, zei dat hij geloofde dat Epstein in zijn cel werd vermoord.
Het stoffelijk overschot van Epstein werd ontdekt toen bewakers hem ontbijt brachten. Hoofdaanklager William Barr zei dat de dood van de pedofiele rijke stinkerd het gevolg was van 'een perfecte storm van fouten'.