VVD-Kamerlid hoopt op 'uitzetting' demonstranten Greenpeace

Tweede Kamerlid Remco Dijkstra (VVD) is niet te spreken over het protest dat Greenpeace vandaag en morgen wil houden op Schiphol.

De milieuorganisatie wil een 'Protestival' houden op Schiphol Plaza, met borden, spandoeken, muziek, eten en drinken. De activisten spreken van een 'vreedzame massa-actie', die 24 uur moet duren.

Dijkstra hoopt echter dat het protest en een live-uitzending over de demonstratie snel afgelopen zijn. 'Ik hoop op hele korte uitzending en uitzetting. Wegwezen daar', twittert de VVD'er. 'De burgemeester heeft duidelijke regels gesteld. We gaan het zien.'

Het Kamerlid doelt daarmee op het verbod om te demonstreren op Schiphol Plaza. Wel mogen de activisten buiten staan, maar ze hebben aangegeven het daar niet mee eens te zijn. 'Wij willen protesteren binnen in de Plaza, in het hart van de vervuiling', zei Greenpeace-directeur Joris Thijssen.

De demonstratie moet vanmiddag om 13.00 uur beginnen. AT5 en NH Nieuws zenden het protest deels live uit, ook FOK! gaat ter plaatse even een kijkje nemen. Stay tuned!