Asielaanvraag Surinaamse transgender moet opnieuw beoordeeld worden
De rechtbank moet opnieuw een oordeel vellen over het asielverzoek van een Surinaamse transgender. Dat is het gevolg van een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van vandaag.
De vrouw, een in Suriname bekende LHBTI-activiste, kreeg in maart 2018 geen asielvergunning van de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid. Zij had om de verblijfsvergunning in Nederland gevraagd omdat zij naar eigen zeggen door haar transseksualiteit gevaar loopt in Suriname. Een eerder beroep bij de rechtbank in Arnhem tegen de afwijzing van de vergunning mocht niet baten, waarna de vrouw in hoger beroep is gegaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak.
Vrees voor vervolging in Suriname
De vrouw heeft in Suriname verschillende ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt. Zo is zij bedreigd, onder meer door de politie, en is zij meermaals slachtoffer geworden van seksueel geweld door zowel overheidsfunctionarissen als burgers. De rechtbank heeft niet getoetst of dit 'daden van vervolging' zijn, zoals het internationale vluchtelingenrecht dat omschrijft.
De rechtbank heeft ten onrechte niet bekeken of deze verschillende inbreuken op de rechten van de vrouw samen voldoende zijn om haar vrees voor vervolging bij terugkeer naar Suriname reëel te achten en of zij naar Suriname kan terugkeren. Dat had de rechtbank wel moeten doen. Die gebeurtenissen kunnen namelijk reden zijn haar in Nederland bescherming te verlenen.
Omdat de rechtbank de zaak van de vrouw niet op de juiste manier heeft beoordeeld, krijgt de vrouw in hoger beroep gelijk. De Afdeling bestuursrechtspraak verwijst de zaak terug naar de rechtbank. Die moet zich opnieuw inhoudelijk over de zaak buigen en in de beoordeling deze uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak meenemen.
En welk land trapt er weer met open ogen in
btw: https://nos.nl/artikel/21(...)ndelijk-trouwen.html
Ok, ja de bevolking is er niet content mee.. maar puur Rechtstatelijk gezien is Suriname tolerant voor Transgenders.
En bij asielaanvragen, mag ik aannemen, kijkt men vnl. naar het rechtsstatelijke aspect.
Dus.. deze Transgender gaat tegen de stroom in lijkt het.
[ Bericht gewijzigd door Sander_K op woensdag 11 december 2019 @ 10:54 ]
† Ryan Dunn (June 11, 1977 – June 20, 2011)
It's funny. All you have to do is say something nobody understands and they'll do practically anything you want them to.
VIVA LA ASSANGE¡
Eentje die de boel vernielt om haar gelijk te halen.
Ik kan dit niet uit het verhaal uitmaken.
- Heb je bewijzen van deze bedreigingen?
- Heb je voor ons namen / contactgegevens van personen die kunnen aangeven dat je in Suriname al transgender was?
- Waar werkte je? Heo reageerden ze toen je aangaf dat je transseksueel was?
etc. Antwoorden op bovenstaande vragen controleren door contact op te nemen met bijvoorbeeld bedrijf X in Suriname.
Er zijn voldoende verhoortechnieken die er voor zorgen dat je redelijkerwijs achter de waarheid kan komen. Er zijn voldoende tactieken om te bepalen of iemand liegt.
Veel van dat soort dingen zijn nooit met de volle 100% te achterhalen.
Dus gaat men maar op zoek naar methodes om te zien of iemand de waarheid spreekt. Bijvoorbeeld iemand die zich voordoet als iemand die uit een onveilig land komt (maar die je toch nog niet gelooft): beschrijf de marktplaats eens in die plaats, beschrijf de moskee die je bezocht op die plek, waar haalde jij je etenswaren altijd, etc.?
Wat dat betreft is de asielprocedure in NL gelukkig vrij streng: Lieg je? Opzouten dan maar.
Daarnaast, ik geloof best dat mensen lacherig doen of af en toe iets ongepast naar je hoofd slingeren, maar levensbedreigend zodat je moet vluchten en elders asiel aanvragen? Ik vraag het me af. Het lekker tolerante Nederland is natuurlijk heel aanlokkelijk als asielzoeker. Huisje, geld om in te richten, voorzieningen. Zo dom zijn ze daar niet hoor!
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken