Nieuwe details next-gen PlayStation

Sony heeft meer details gegeven over de next-gen PlayStation. Houd je vast, de console gaat officieel PlayStation 5 heten. Die zagen we niet aan komen. De opvolger van de PlayStation 4 komt in 'holiday 2020', dus over een ruim jaar.

De PlayStation 5 heeft hardwarematig ondersteuning voor ray-tracing. De SSD-schijf gaat het opstarten en laden van games enorm versnellen. De meeste details zijn er vrijgegeven over de controller. Het heeft adaptive triggers, haptic feedback, nieuwe speaker en zal met USB Type-C kabel verbonden zijn. Draadloos spelen kan natuurlijk ook. De controller heeft een betere batterijduur. Het is wel zwaarder dan de huidige DualShock 4, maar lichter dan de Xbox-controller met batterijen erin.

De adaptive triggers zorgen er voor dat de stugheid van schouderknoppen in te stellen zijn door ontwikkelaars. Je kunt bijvoorbeeld een pijl en boog moeten aanspannen, dat zal dan steeds 'stugger' aanvoelen. De haptische feedback vervangt de rumble-technologie. Met haptics voel je veel meer verschillende soorten feedback, het crashen tegen een muur in een raceauto voelt veel anders dan een tackle op het voetbalveld. Je kunt zelfs feedback krijgen over de verschillende ondergronden waarop je loopt, bijvoorbeeld een grasveld of door modder.

PlayStation Logo