FOK! Wat een weer: kans op regen

Vandaag zijn de verschillen tussen noord en zuid groot. In de ochtend valt er in het noorden af en toe regen, elders is het nog droog met geregeld zon. De smalle regenzone trekt 's middags langzaam zuidwaarts, maar bereikt het zuiden pas in de avond. In het noorden is het dan inmiddels weer droog en opgeklaard. In het noordelijk kustgebied blijft de temperatuur bij een graad of 18 steken, in het midden wordt het 21 tot 24°C en in het uiterste zuidoosten lokaal mogelijk 27°C. De wind draait geleidelijk overal naar noordwestelijke richtingen en wordt matig, aan de noordkust en boven het IJsselmeer vrij krachtig.

In de nacht van zaterdag op zondag trekken er vanaf zee wolkenvelden over het land. Het blijft vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 13°C aan de kust tot 9°C dieper landinwaarts. Er staat een zwakke tot matige noordwestelijke wind. In het noordelijk kustgebied en boven het IJsselmeer is de wind vrij krachtig.

Zondag overdag zijn er wolkenvelden, hier en daar soms afgewisseld door de zon. Het blijft zo goed als droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van ongeveer 17°C in het noorden tot 21°C in het zuiden. Er staat een matige wind uit noord tot noordwest. In het noordelijk kustgebied en boven het IJsselmeer is de wind af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

De SS Rotterdam
De SS Rotterdam

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.