Nabestaanden MH17 geschokt door uitspraken Baudet

Stichting Vliegramp MH17 die nabestaanden van de ramp vertegenwoordigd heeft geschokt gereageerd op uitspraken van Thierry Baudet gisteravond in zijn debat met Mark Rutte. De Forum van Democratie-voorman trok de onafhankelijkheid van de onderzoekscommissie in twijfel.

"Ik vond ze eerlijk gezegd schandalig. Meneer Baudet is een volksvertegenwoordiger en sluit blijkbaar een groep van vele duizenden nabestaanden uit. Hij heeft ons bepaald niet gesteund met zijn verhaal. Hij heeft dingen gezegd die onjuist zijn, zonder enige kennis van zaken maar wat roepen. En wat-ie ook heeft gedaan met zijn opmerkingen over het Joint Investigation Team, is dat hij in feite de onafhankelijk van het JIT in diskrediet heeft gebracht. En dat neem ik hem zeer kwalijk", zo laat bestuurslid Piet Ploeg weten tegenover RTL Nieuws.

Tijdens het stevige debat van gisteravond kwam de verhouding met Rusland ter sprake en uiteraard bleef de ramp met de MH17 niet onbesproken. Baudet liet daar, zoals wel vaker, merken dat hij twijfelt aan de lezing van het JIT. "Dat ik achter mijn vraagtekens sta, die ik gesteld heb bij het JIT. En dat is heel simpel: vanwege het feit dat Oekraïne een van de mogelijke daders van deze situatie ook aanklager is van dit JIT", zo sprak de Forum-fractievoorzitter. Rutte noemde die uitspraak direct het dieptepunt van het debat.

Nabestaanden MH17 geschokt door uitspraken Baudet (Pro Shots / Michael Potts)
Nabestaanden MH17 geschokt door uitspraken Baudet (Pro Shots / Michael Potts)